tiistai 8. toukokuuta 2018

Saimi Kotalahdessa 7.7. klo. 14-18

Saimi kedolla- kirjallisuustapahtuma on vuodesta 2009 alkaen enemmän tai vähemmän julkisesti pidetty kirjoittajatapaaminen kesäisin  milloin missäkin päin Leppävirtaa.

SANASTUS - porukka viime kesän Saimeissa Anjan luona Sorsakoskella.

Tapahtuman ideana on kokoontua kesäpäivänä ulkosalle tai ainakin lähelle luontoa ja siksi epäviralliseksi logoksi valikoitui  Eero Järnefeltin taulu Saimi kedolla. 

Eero Järnefelt: Saimi kedolla
Tapahtuma kestää useita tunteja ja on hyvin toiminnallinen. Tänä vuonna se tarkoittaa sitä, että Saiman runoja on piilotettu pitkin ketoja, sateen sattuessa pitkin Kotalahti-taloa ja kun etsijä löytää runon, hän kirjaa ylös runon herättämät ajatukset, ehkä kirjoittaa itsekin runon. Tuotokset kerätään laariin, josta ne sitten nostetaan ja luetaan porukalla tilaisuuden lopussa. Jos ujous iskee, tuotoksen voi myös piilottaa omaan taskuun. Kaikkea ei tarvitse jakaa.
Tänä vuonna tapahtuman päähenkilö on runoilija Saima Harmaja (1913-1937). Siksi olemme kutsunteet radiotoimittaja, teatteriohjaaja, Saima Harmaja-seuran puheenjohtaja Päivi Istalan vieraaksemme.
Päivi Istala: Saima Harmaja - Runoilijoista runoilijoin 
OHJELMA
14.00 Kuka oli Saima Harmaja, Päivi Istala
Musiikkia: trubaduuri Tuomo Laitinen
15.00 Luova tauko: kahvia, keittoa, kirpputori
15.30 Runoketo
Etsi Saima Harmajan runo kedolta ja inspiroidu
16.30 – 18.00 Runolaari
Päivän tuotosten esittelyä ja vapaata ohjelmaa

Oikein on mukava suunnitella tällaisia tapahtumia ja olisi vielä mukavampaa, jos olisi rahaa. Leppävirran kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnalta liikeni 250€, just sen verran on kirjailijoita välittävän lukukeskuksen alin hinta. Pitää vielä maksaa matkakuluja, talon vuokra, lehti-ilmoitus ym sälää. Koetetaan saada kirpputorimyynnillä jotain ja lopuksi hattu kiertämään, joten eiköhän tästä selvitä. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta toivotaan kirpputorille huippumyyntiä!

Tässä vielä  muistin virkistämiseksi Saima Harmajan ehkä tunnetuin runo: 


RANNALLA
Ihanat vaaleat pilvet
liukuvat taivaalla.
Hiljaa ja lumoavasti
laulaa ulappa.

Aaltojen hyväilyistä
hiekka on väsynyt.
Tulisit aivan hiljaa, 
tulisit juuri nyt - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti