keskiviikko 26. elokuuta 2009

Riitan ja Tuulan kanssa marjassa!


Aurinko laskee Lapinlahden, Alapitkän Naarvanlahdessa 21.8.2009


Tapasin perjantaina kirjallisuusterapiakoulutuksen rakkaat kurssikaverini Mäntylän Riitan ja Paasivirran Tuulan. Tuulan kanssa huristimme Kuopiosta Riitan ja Jorman mökille Lapinlahden Alapitkälle. Siellä tuli Tuulallekin selväksi, miten paljon savolaiset ovat keskenään sukulaisia. Kyllä siinä Lopen tyttö hämmästeli. Kävi nimittäin niin, että Riitan kanssa, sen jälkeen, kun olimme lähes vuoden matkustaneet kuukausittain Lahteen, ihan loppumetreillä huomasimme, että olemme monenkertaiset sukulaiset. Siellä ovat yhteiset esi-isämme soudelleet Naarvanlahdella ja kuuluisan Ukko-Paavon kanssa meissä myös virtaa samaa verta.
Mutta perjantaihin. Olivat pistäneet isäntäväki pöydän koreaksi.Jälkiruokapuoli tosin vaati vierailta vähän enemmän omatoimisuutta. Riitta oli taitellut viinimarjapensaista oksia, jotka sitten vieraitten eteen heitti: Siinä on jälkiruoka! No mikäs!Mukava olkini napostella herukoita istuen suoraan oksasta.
Riitan luovuus ja Jorman kädet taidot näkyi kaikkialla : oli jopa oma saari loihdittu rantaan. Ei anna Riitta puutikkuakaan polttaa ennen kuin tutkailee sitä puolelta ja toiselta. Eli se oksakasa pihalla olikin taidetta! Entäs ne aittojen purnukat ja kalistimet! Kyllä museoamanuenssille olisi tutkittavaa.
Kun Tuula oli kuvannut ilta-aurinkoa kolme kameraa täyteen palasimme Kuopioon, jonka yöelämään jätin Tuulan ja jatkoin kotiin Joroisiin.
Kiitos Riitta ja Tuula!

3 kommenttia:

 1. Raili, kävi ilmi, että sukulaisemme Johanna Rissanen on ollut miniänä Salmella, siinä talossa mikä oli mäen päällä, järven takana. Minne aurinko laski, siellä olikin yhteisen sukulaisemme koti!

  ps. kun katselin siskoni sahaamia koivuhalkoja, niin tuli mieleen, että MINÄ EN ainakaan hennoisi niitä polttaa, on ne niiiin kauniita.

  Mistähän me saadaan saunapuita, kun kaikki käkkäräpuut on niiiiin kauniita ettei niitä henno taivaan tuuliin lähettää...karsittiin taas kaki taidekuusta, kuusilla oli monta latvaa, eli taidepuukasa kasvaa ja kasvaa...ja meillä ei ole taaskaan saunapuita tiedossa...

  VastaaPoista
 2. Ei kai se Johanna ole ehtinyt moneen taloon emännäksi?!Tämä Kievarin Johanna, isomummoni siis, oli syntynyt 1847 ja kuollut 1914 ja vihitty talollinen David(Taavetti) Miettisen kanssa 6.10.1872... Salmen Johanna lienee ollut hänen veljensä tytär tms. mutta sukulainen kumminkin.

  VastaaPoista
 3. Hyvinpä osaat Raili kuvata. Yksi kameroista oli känny (Vaikka ei niitä ehkä ois tarvinnut mainostaa).

  Kiitos Raili kyydistä ja ihanasta kirjasta. Olipahan mukava Reissu ja uni maittoi hotellissa, heti päästyämme Kuopioon.

  Kiitos Riitalle ja Jormalle vieraanvaraisuudesta. Ihana mökkialue teillä.

  Tuula

  VastaaPoista