sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Menkää metsään!


Kun sitä elää matemaattisesti lahjakkaan itseoppineen tilastotieteilijän kanssa niin ennuste koronan laajuudesta oli meidän huushollissa paljon aikaisemmin tiedossa kuin yleisesti. Välillä niitä lukuja, tilastoja ja käyriä tulvi kyllä ihan ylitsevuotavasti, mutta täytyy myöntää, että kaikki ennusteet ovat toteutuneet. Tulen nyt ulos kaapista laajemmin ja kerron, että olen vapaaehtoisessa karanteenissa omassa kodissa ja lähiympäristössä. Saa nauraa, jos naurattaa. Kävimme maanantaina, ennen kuin kukaan ymmärsi asian laajuutta, ostamassa muutaman kuukauden ruokavaraston. Eipä sitä kehdannut kenellekään kertoa, mutta kun elämäntilanne nyt on sellainen, että näin voi tehdä, niin miksi ei tekisi. Totta kai sitä on etuoikeutetussa asemassa, että tähän on ylipäätään mahdollisuus. Eläketilipäiväkin sattui sopivasti, että talous kesti hamstraamisen. Etähommista ja eläke-eduista tässä nyt nautitaan. Ei sekään ole paha katastrofi, että kalenteri humpsahti tyhjäksi muutamasta kulttuurimenosta ja tapaamisesta. Tietenkin on niin, että ilman puhelinta,  internettiä, telkkaria ja radiota elämä olisi huomattavasti ahtaampaa. Onneksi kirjoja  riittää ja jos ei, niin pitää kirjoittaa itse. Menojen loppuminen kauppareissua myöten antaa ruhtinaallisesti tilaa paastolle ja muutenkin syntyjen syvien pohdinnalle. Ainakin vielä oikein innostaa tämä uusi elämäntilanne. Saattaa tietysti olla, että ei enää huomenna, mutta se on sen ajan murhe.
Yleisesti ottaen toki tämä meno huolestuttaa ja välillä ahdistaakin, mutta olisiko myös niin, että tämä pakkopysähtyminen kääntyy loppujen lopuksi siunaukseksi koko ihmiskunnalle. Nythän nähdään, että vähemmälläkin kouhottamisella pärjää. Niinhän tässä kuitenkin käy, että markkinat elpyy ja kohta taas lennetään pää kolmantena jalkana eli entistä hurjemmin.

 Kävimme tänään metsäretkellä Kalaton-lammella naapurikylän suunnassa. Siitä muutama kuva piristykseksi kehotuksella: Menkää metsään!

Susi ehti ennen meitä lammelle:


Kalaton-lammelle ei toinna pilkkivehkeitä raahata.

SunnuntailounasTäällä saa vielä halata! Sirulla oma pikkupuu :)

Näinhän näille metsille tuppaa käymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti